Cut-ul mănușilor de portar reprezintă stilul și forma în care latexul de pe palmă este tăiat, pentru a conferi mănușii proprietățile unice specifice. Sunt 3 tipuri principale de cut-uri, plus încă una care combină 1 sau mai multe din proprietățile cut-urilor principale. Orice alte cut-uri cu denumiri diferite de acestea, sunt doar invenții ale diverselor brand-uri pentru a părea ca inovează și în acest domeniu.

ROLL FINGER

Mănușile de portar Roll Finger se identifică prin construcția latexului care inconjoară degetele. Acest tip este foarte popular printre portarii profesioniști pentru că oferă o suprafață mai mare de contact al latexului cu mingea, în același timp cu o senzație mai “fit” a mănușii pe mână.

FLAT PALM

Cut-ul Flat este considerat un clasic, pentru că este cea mai veche si tradițională formă și consistă dintr-o singură bucată de latex prinsă de dosul palmei prin cusături exterioare. În mod obișnuit acest tip de cut oferă o senzație mai lejeră la purtare, oferind mai mult loc pentru degete.

NEGATIVE

La acest tip de cut cusăturile sunt pe partea interioară a mănușilor. Palma este dintr-o singură bucată de latex prinsă de backhand cu cusături interioare. Cut-ul negativ oferă cea mai “tight” senzațe la purtare.

HYBRID

Hybrid-ul este o combinație de cut-uri în aceeași mănușă. Poate însemna de exemplu doua degete cu cut negativ si restul cu cut roll finger, sau orice alte combinații.