Dacă ne amintim vremurile când eram copii, puțini erau cei care se ofereau să ocupe postul de portar, majoritatea vroiau să fie atacanți, și mai puțini cei care acceptau să stea în apărare/defensivă. Asta pentru că atacantul culege toți laurii, evident dacă reușeste să înscrie.
Puțini realizam la aceea vârstă că poziția portarului este de fapt cea mai importantă de pe teren, el este cel care face diferența dintre victorie și înfrângere.
În opinia noastră portarul este cu adevarat gardianul echipei, iar activitatea lui în teren implică atât o componentă de individualism în care el prin forțele proprii trebuie să păzească buturile, cât și de coordonare cu echipa (vedeți cum portarii iși aranjează coechipierii la loviturile libere). Acest cumul de activități sunt cele care definesc cel mai bine un lider, sau un mascul alfa într-o haită de lupi. Astfel, suntem convinși că pentru a fi/deveni un portar de succes ai nevoie de următoarele calitați:

  • Viteză de reacție
  • Capacitate de a lua decizii instantaneu
  • Capacitate de coordonare a echipei
  • Viteză fizică
  • Flexibilitate
  • Rezistență

Brand-ul nostru de mănusi pentru portar LUPOS, l-am creat tocmai pentru a oferi celui aflat in această poziție tot suportul de care are nevoie pentru a-și apăra echipa în fața adversarilor, iar analogia cu Lupul care ilustrează brand-ul nostru, nu este întâmplătoare, calitățile acestui prădator, sunt cele care trebuie să definească un portar de fotbal.
Încurajăm toți juniorii care sunt încă indeciși în alegerea poziției pe teren în jocul de fotbal, să îmbrățișeze acest post care cu siguranță va avea o contribuție pozitivă la șlefuirea unui caracter de învingător.